Srí Lanka - ostrov památek, čajovníkových plantáží a exotické flory i fauny

  • 1.den: Odlet z Prahy.
  • 2.den: Přílet na Srí Lanku, transfer na ubytování do jižní části ostrova v okolí Hikkaduwy. Nocleh.
  • 3.den: GALLE - dopolední prohlídka nejlépe zachovalého koloniálního města, ležící na břehu Indického oceánu. Odpoledne volno na koupání a odpočinek na pláži. Nocleh.
  • 4.den: Jižní část ostrova - MULKIRIGALA - fascinující skalní chrámy vytesané do ohromné kamenné stěny. Cestou zastávka u rybářů na kůlech. Odpoledne dojezd na ubytování do oblasti města Tissa. Večer návštěva poutního místa KATARAGAMA - jedno ze tří nejposvátnějších míst na ostrově. Nocleh. Můžete se zde připojit k zástupům na večerních bohoslužbách a zažít tak barvité představení u svatyně uctívané buddhisty, hinduisty i muslimy.
  • 5.den: Brzy ráno odjezd jeepy do národního parku YALA (buvoli, krokodýli, sloni, gepardi, opice aj.). Výlet do oblasti hor - krásná horská příroda, která je neuvěřitelně rozmanitá, plná bujné tropické i subtropické vegetace, čajových plantáží, krásných výhledů a vodopádů. Zastávka u vodopádů RAWANA FALLS. ELLA - nejkrásnější vesnice na celém ostrově zasazená v krásné krajině čajových plantáží. Nocleh. Procházka na krásnou vyhlídku.
  • 6.den: HORTON´S PLAINS a WORLD´S END (Hortonské pláně a konec světa). Jízda místním vlakem do Nuwara Elyia. Cesta trvá 2,5 hodiny a projíždí se v nadmořské výšce 2000 m krásnou horskou krajinou a mlžným pralesem s výhledy do údolí, čajovými plantážemi. NUWARA ELIYA - nejvýše položené město na Srí Lance, založeno Brity v 19.stol., kterému se přezdívá „Malá Anglie“. Procházka touto přírodní nádherou. Odjezd na ubytování do města KANDY. Nocleh.
  • 7.den: SLONÍ SIROTČINEC V PINNEWALE - místo, kde uvidíte velké množství slonů, kteří se sem dostali, když je našli v přírodě zraněné a opuštěné. Najdete tu maličká slůňátka i velmi staré slony, o které je dobře postaráno. Krmení slonů, koupání slonů v řece, prohlídka výroby papíru ze sloního trusu. Návrat do KANDY. Prohlídka krásné botanické zahrady Paradeniya. V podvečer možnost návštěvy divadla v Kandy, kde předvádí typické kandyjské tance a ohňovou show. Nocleh. Nocleh.
  • 8.den: KANDY - prohlídka historického města, kolébky sinhálské kultury a tradic, kde se nachází další posvátné místo - Chrám Buddhova zubu, prohlídka chrámu. Poté opustíme horské oblasti a začneme projíždět oblast tzv. “Kulturního Trojúhelníku“. Cestou zastávka v ajuvedské bylinkové zahradě. Dojezd do hotelu, odpočinek.
  • 9.den: SIGIRIYA - velkolepá skalní hora byla královským městem - na obrovské Lví Skále bylo město, které mělo paláce, vodní zahrady, krásné malby a odkud jsou krásné vyhlídky do okolí. Odpoledne POLONNARUWA - bývalé královské město - starověké památky, nádherné chrámy, ohromné sochy Buddhy. Návštěva bývalých královských paláců. Nocleh u Dambully.
  • 10.den: MIHINTALE - první místo na ostrově, kde se začalo šířit buddhistické učení. Je zde spousta náboženských památek, které jsou rozeseté po krásném návrší. ANURADHAPURA - centrum srílanské civilizace plné klášterů, patřící zároveň k jednomu z nejuctívanějších poutních míst. Návštěva nejstaršího kláštera města - Mahavihara, kde se nachází posvátný strom BO (fíkus), první srílanská dágoba (místo na ostatky), Mosazný palác se stovkami sloupů. Nocleh.
  • 11.den: Odjezd do oblasti západního pobřeží. Po cestě návštěva rybářské vesnice CHILAW - katolická rybářská vesnice s katedrálou svaté Marie. Příjezd do oblasti města NEGOMBO - ubytování se v hotelu na pobřeží. Odpočinek na pláži. Nocleh.
  • 12.den: Prohlídka COLOMBA – stará koloniální část města, trhy. Večer odlet. Přílet do ČR 13. den.
  • TERMÍN ZÁJEZDU: 20.11.-1.12.2015
  • CENA ZÁJEZDU: 52 990 Kč