Spojené Arabské Emiráty

  • 1.den: Odlet z Prahy s českým průvodcem do Dubaje, transfer na hotel, ubytování.
  • 2.den: Celodenní výlet do DUBAJE, prohlídka města. Navštívíme všechna nejzajímavější místa moderní Dubaje – moderní centrum SHEIKH ZAYED ROAD s nejslavnějšími mrakodrapy, vč. nejvyšší stavby světa – věže Burj Khalifa. Zastavíme se na nákupy v největším obchodním centru MALL OF THE EMIRATES, kde si můžeme i zalyžovat v největší lyžařské hale Ski Dubai. Podíváme se na uměle vybudované ostrovy ve tvaru palmy a projedeme i jeden z nich – PALM JUMEIRAH s novým nejluxusnějším hotelem v Dubaji – Atlantis u kterého zastavíme. Prohlédneme si symbol města - proslulý sedmi hvězdičkový hotel BURJ AL ARAB z největší dubajské pláže. Projedeme novou rezidenční čtvrť Dubaje – DUBAI MARINA se stovkami nejrozmanitějších mrakodrapů. Další zastávkou bude arabský souk MADINAT JUMEIRAH a nejznámější mešita města - JUMEIRAH MOSQUE.
  • 3.den: Ráno podnikneme výlet do vnitrozemí SAE, přes pohoří Hajar, do oblasti zvané "Východní pobřeží" do emirátu FUJAIRAH. Tento emirát leží jako jediný na pobřeží Indického oceánu u Omanského zálivu a na rozdíl od ostatních pouštních emirátů je Fujairah výjimečný svým úzkým pobřežním pásem na okraji horského terénu a je plný jedinečných přírodních scenérií. Cestou se zastavíme na trhu s koberci a ovocem dovezeným z okolních zemí. Podíváme do hlavního města a Muzea arabské kultury se skanzenem. Na pobřeží fakult. poobědváme, navštívíme další zajímavá místa této oblasti a budeme mít čas i na koupání a šnorchlování v Indickém oceánu. Dále si prohlédneme nejstarší mešitu v BADIYAH, též známou jako „Ottoman Mosque“. Je unikátní svým designem čtyř malých kopulí podepřených hlavním centrálním pilířem. Vystoupáme-li na kopec, uvidíte dvě malé strážní věže a farmy zemědělců s horami v pozadí.
  • 4.den: Půldenní výlet v emirátu RAS AL KHAIMAH, který se nachází mezi pohořím Hajjar Mountains na východě a Arabským zálivem na západě. Navštívíme největší zajímavosti emirátu, který se bouřlivě rozvíjí a podíváme se i na sídlo samotného šejka. Podvečerní Safari (fakultativně projížďka jeepy v poušti s arabským večerem cca 45 USD).
  • 5.den: Druhá část programu v DUBAJI. Zastavíme se v nově otevřeném obrovském obchodním domě DUBAI MALL s obřím akváriem a ZOO. Zde budeme přímo na úpatí nejvyšší budovy světa BURJ KHALIFA - fakulativně možnost vyhlídky ze 124. patra, nádherný panoramatický rozhled na celou Dubaj. Podíváme se na palác vládnoucího šejka Dubaje a zamíříme do staré části Dubaje k zálivu CREEK, přeplavíme se dřevěnou lodí "Dhow" po dubajském zálivu do části Deira, navštívíme největší arabský trh s výběrem zlata, perel i tradičních výrobků a koření, budeme mít dostatek času si vše prohlédnout a vyzkoušet si smlouvání. Po setmění absolvujeme projížďku osvětleným městem.
  • 6.den: Výlet do největšího a nejoblíbenějšího emirátu ABU DHABI a hlavního města SAE. V Abu Dhabi budeme oslněni luxusem. Tento emirát je ze všech nejbohatší a při jeho návštěvě neuvěříme, že do objevu ropy šlo o malou beduínskou vesnici. Projížďka po ostrově Yas, kde se nachází proslulá závodní dráha Marina Yas. Prohlídka Abu Dhabi se všemi nejzajímavějšími místy - nábřeží „CORNICHE“ - nejznámější, luxusní 8 km dlouhou ulici na pobřeží, nádhernou bílou pevnost, poloostrov Breakwater s fotogenickým pohledem na celé Abu Dhabi a další zajímavosti. Navštívíme i jednu z nejkrásnějších a největších mešit na světě – mešitu SHEJKA ZAYEDA, zde si oblékneme tradiční muslimský oděv a mešitu si prohlédneme také uvnitř.
  • 7.den: Pobyt u moře, individuální volno - návštěva Dubaje, nákupy, bohaté možnosti fakult. výletů.
  • 8.den: Po snídani transfer na letiště, odlet z Dubaje do Prahy.
  • TERMÍN ZÁJEZDU: 10.11.-17.11.2015
  • CENA ZÁJEZDU: 39 990 Kč

Edu-topinkova1

Vytvořeno službou Webnode